The Walking Dead: Season Two - Episode 4: Amid The Ruins



Jotta voin paremmin puhua tapahtumista ja kyseisestä Episodesta, pidä mielessä että tämä sisältää juonipaljastuksia. Varoitin.




Kehittäjä(t): TellTale Games
Julkaisija(t): TellTale Games
Pelattu alustalla: PlayStation 3

Se on joko minun tyhmät aivot, tai sitten ei, mutta jokainen Episode toinen toisensa jälkeen antaa vain sen mielen että haluan Season 3:n. Season Two ei ollut loppujen lopulta lupaava alussa, mutta itselleni se meni kullaksi kun esiteltiin William "Bill" Carver. Se saattoi olla ensimmäinen kerta video pelissä kun minulla sydän hakkasi koska luulin että Kenny kuolee, ja en pilaile. The Walking Dead: Season Two on saannut minut tunteelliselle tasolle video peleissä, toistaiseksi ainoat pelit jotka tämän on tehnyt on joku Metal Gear sarjan osa ja The Walking Dead:n ensimmäinen Season.

Kyseenalaistettua moraaliani siitä että oliko se oikein että löin Saritan käden poikki, sain selville että se oli moraalisesti väärin. Juuri viime Episodessa jäin katsomaan sitä kun Kenny hakkasi Carverin kuoliaaksi, ja seuraavaksi sain sanat "You stupid FUCKING kid!" Kennyn suusta, mikä loukkasi, myös, minua tunteellisella tasolla, sillä Leenä, sekä Clementinenä, olen puollustanut Kennyä aina (jopa silloin kun Larry tapettiin) ja se että hän huutaa minulle aiheesta missä luulin tekeväni jotain oikein, oli tarpeetonta.

Siihen ei mennyt kauaan kun älysin että Kenny on oikeassa, minä lopetin hänen uuden naisystävän kylmäverisesti, lyömällä häntä kirveellä päähän.

Tämä Episode ja kolmas Episode olivat tunteellisimpia matkoja minulle pelihistoriassa ja ansaitsee enemmän arvoa mitä edes voisin sanoa. Loppujen lopulta mihin se johti, oli siihen että sain jotenkuten riidat selvitettyä, kunnes Episoden lopussa Luke tekee jotain todella, todella typerää mikä sai minut vihaamaan tästä hahmosta aivot pihalle. Hän haluaa pitää hauskaa? Eiköhän me kaikki haluttaisi, mutta emme voi.

Useimmat ovat pelaneet The Walking Deadia aina yrittäen olla sankari, mutta minä yritän pelata sitä tavalla että miten käyttäytyisin jos oikeasti olisin tässä tilanteessa. Jättämällä Sarahn taakse, ajattelin sitä mikä on parasta ryhmälle, en sitä mikä on parasta hänelle. En halua että joku kuolee sen takia koska Sarah on liian surullinen auttamaan.

Toinen asia, jälleen Kennyltä, mikä sai minut miettimään tätä koko toisennetta Seasonia oli tämä: "You think because you're a little girl you can just get people killed and no one will care? That because you're "sorry" it'll all magically go away?" Ja tämä lause tavalla tai toisella pitää paikkaansa. Enkä tarkota sitä pelkästään tässä pelissä, vaan yleisesti: jos lapsi tekee jotain typerää, se voidaan helpommin antaa anteeksi kuin sama asia jonka aikuinen tekisi, vain sen takia koska "hän on lapsi."

Vaikka olen kehunut tämän Episoden opetusta yhä uudelleen ja uudelleen, tässä on se juttu mikä on tuntunut häiritsevän koko toisennetta Seasonia. Onko sinun valinnoillasi edes väliä? Katsoin videoita YouTubesta siitä mitä olisi käynyt jos olisin tehnyt toisin, jos olisin ottanut Sarahn mukaan, hän olisi kuollut joka tapauksessa ehkä 30-60 minuuttia myöhemmin. Sama asia myös tämän Venäläisen miehen Arvon kanssa. En varastanut hänen lääkkeitä, hän tähtää aseella. Jos varastan hänen lääkkeet, hän silti tulee tähtäämään sinua aseella. Mutta pahin ja typerin asia mikä todisti sen että valinnoilla tässä vähän väliä ei tunnu olevan väliä, on se että oletko samaa mieltä Luken vai Kennyn kanssa. Kennyn mielestä, heidän pitäisi lähteä nopeasti pois heidän suojasta jotta saisivat lämpimämmän paikan ja ruokaa Rebeccalle ja hänen vauvalle. Luken mielestä, Rebeccan pitäisi lepää pari päivää ja sitten he voivat jatkaa. Heittääkseen naurut sinun päälle, Rebecca kuolee samalla tavalla aivan sama mitä teet. Jos menet Kennyn ehdotuksen mukaan, Luke raivoo Kennylle että heidän olisi pitänyt jäädä ja Rebecca kuolee kylmyydestä ja väsymyksestä. Jos menet Luken ehdotuksen mukaan, Kenny raivoo Lukelle että heidän olisi pitänyt lähteä jo monta päivää sitten ja Rebecca kuolee (ilmeisesti) kylmyydestä ja väsymyksestä.

Mikä idea on olla valinta jos sillä ei ole väliä? Älä anna illuusiota että voin valita jotain jos en voi. Tämä sama asia luultavasti on myös ekassa Seasonissa sekä pelissä The Wolf Among Us, mutta niissä, toisaalta, sitä on vähemmin ja paremmin toteutettu loppujen lopulta.

Minä todella, todella, haluaisin antaa tälle Episodelle jotain 9-10 suuntaista arviota, mutta illuusio valinnat alentavat numeron.

8/10.
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti